Spilleregler

Nødt eller sannhet er et morsomt, sexy og intimt festspill å spille med venner, kjærester og familie. Det vekker til live kjipe fester og overnattinger med vågale spørsmål og herlige utfordringer!

Hva er nødt eller sannhet?

Nødt eller sannhet (også kjent som Truth or Dare) er et av det beste festspillene for å øke stemningen på tilfeldige sammenkomster. Det vekker til live det kjipeste av kjipe fester og gir en artig, personlig, og intim vri på samlinger med venner. Det er helt ærlig en spill-klassiker for hvilken som helst fest eller overnatting.

Det beste ved nødt eller sannhet? Muligheten til å bli kjent med de andre spillerne på et dypere og mer personlig nivå. Og å utfordre dem til å dumme seg ut og gjøre seg selv til latter, selvfølgelig.

Så ikke nøl, og start dette artige spiller med å teste dristigheten til dine venner og din familie! Alt du trenger er app’en vår, som er fylt til kanten med hundrevis av morsomme, personlige og vågale spørsmål og utfordringer.

Men ikke glem en seriøs dose med selv-ironi og toleranse for flauser! 🤔

Hvordan spiller du nødt eller sannhet?

Nødt eller sannhet kan bli spilt sammen med venner, kjærester eller familie. Enten du vil spille sammen med en stor gruppe eller med noen av dine nærmeste venner, er opp til deg. En stor gruppe garanterer mye fantastisk gøy, men en mindre gruppe kan sørge for en mer intim omgivelse som kan være fint for mer personlige spørsmål i spillet.

Uansett hva du velger, er grunnreglene i spillet er enkle. Først velger hele gruppen en person som får starte. Spilleren som får starte må velge mellom å svare ærlig på et spørsmål, eller å gjennomføre en utfordring. Denne spilleren mottar da et spørsmål eller en utfordring som enten resten av gruppa eller den forrige spilleren kommer på.

Etter spørsmålet har blitt besvart eller oppgaven har blitt gjennomført, spør den nåværende spilleren den neste spilleren: ‘Nødt eller sannhet?’, og slik fortsetter spillet. Gruppen står åpen til å bestemme rekkefølgen av spillerne selv: Vil dere ta hver sin tur i en sirkel, eller får den daværende spilleren velge neste spiller?

Trenger du inspirasjon? Du kan finne de morsomste Truth or Dare spørsmålene online på denne nettsiden. Vi har samlet hundrevis av artige spørsmål og oppgaver til deg!

Spill online versjonen ✨

Du kan finne over 1.000 flaue spørsmål og artige utfordringer i vår gratis app for iPhone og Android. Gi den et forsøk!

Last ned for iPhone Last ned for Android
Spill online

Gode sannhet spørsmål

Om en spiller velger ‘sannhet’, må de svare ærlig på et spørsmål. Dette betyr at du ikke vil stille dem et enkelt spørsmål som de mer enn gjerne svarer på. Du vil at de skal rødme av flauhet og nøle i mens de gir deg den smertefulle sannheten! Dess mer personlig og flaut spørsmål som blir stilt, dess morsommere er det.

Liste med sannheter

Vi har samlet noen artige og vågale spørsmål for deg nedenfor!

Neste: Barnevennlige nødt eller sannhet spørsmål

Gode utfordringer å gi 🔥

Dersom spillere velger ‘utfordring’, må de gjennomføre en oppgave. Og selvfølgelig vil du ikke at de gjennomfører noe kjedelig, som å stå på ett bein i ett minutt. Tvert imot, du vil at de gjennomfører noe sykt eller flaut som de ikke i det hele tatt har lyst til å gjøre!

Liste med utfordringer

For de virkelig vågale, har vi samlet noen artige utfordringer nedenfor!

Neste: Sexy Nødt eller sannhet spørsmål (18+)

Varianter av nødt eller sannhet

Vil du krydre det tradisjonelle nødt eller sannhet spillet? Om du våger, kan du lage dine egne regler for å bestemme grensene til spillet. Her er noen kreative nye spilleregler for å gjøre kvelden til en vill spill-kveld som ingen kommer til å glemme.

Velg-Din-Nødt regelen

Dersom noen virkelig ikke vil gjennomføre utfordringen som har blitt gitt, kan alle de andre spillerne gi en egen utfordring. Spilleren får da velge mellom disse nye utfordringene.

Den uunngåelige Nødt 😈

Folk er ofte redde for å velge en nødt, så de velger ofte en trygg sannhet istedenfor. I denne varianten av spillet får ikke spilleren velge mellom nødt og sannhet, men de to blir byttet på. Ingen får feige ut av denne!

Flasketuten peker på

I stedet for å vente på at det er din tur, kan dere la en flaske bestemme. Denne kombinasjonen av Flasketuten peker på og Nødt eller sannhet er genial! Flasken blir snurret i midten av sirkelen, og hvem enn den peker på må velge mellom en ’nødt’ og en ‘sannhet’. Deretter blir flasken snurret igjen for å bestemme hvem som skal gi spørsmålet eller utfordringen.

Drinker eller shots! 🍻

Er du gammel nok? Da kan du ha det litt ekstra gøy med alkohol. Der er mange versjoner du kan prøve. Som å bytte ut ‘sannhet’ valget med å drikke. Eller å la spillere velge å ta en (ganske ekkel) shot-blanding om de ikke liket spørsmålet eller utfordringen de har fått.

Uansett hva du gjør: alltid husk å drikk forsvarlig. Jo, litt fulle utfordringer kan være hysterisk morsomme, men å bli alt for drita er som regel ikke like morsomt. Dette spillet er ikke ment for å bli fullstendig drita. Det er ment for å ha en gøy og spennende kveld med venner eller familie.

Klar til å starte å spille? Spill online eller last ned app’en vår for iPhone og Android:

Last ned for iPhone Last ned for Android
Spill online

Alltid føl deg trygg!

En annen ting som egentlig bør være selvsagt: Dersom du virkelig ikke føler deg komfortabel med et spørsmål eller en utfordring, bare spør etter en ny en. Det er ingenting å skamme seg over, og ingen bør føle seg presset til å si eller gjøre noe de er veldig ukomfortable med.

Noe som alltid hjelper, er å bestemme på forhånd hvilken type spørsmål eller utfordringer som er forbudt. Noen mennesker liker ikke spørsmål eller utfordringer som innebærer alkohol, dop, eller sex, for eksempel. På denne måten er det ingen som blir satt på stedet av å bli spurt om å downe en shot eller ta av et klesplagg.

Last ned den offisielle appen 😍

Nødt eller sannhet app icon

Nødt eller sannhet

For iPhone og Android